Privacy Policy

Pravila o zaštiti privatnosti

Pravila o zaštiti privatnosti

Pravila o zaštiti privatnosti objašnjavaju koji sve osobni podaci mogu biti prikupljeni i obrađeni tijekom vašeg posjeta ovoj mrežnoj stranici, te na koje sve načine koristimo spomenute podatke. Između ostaloga, uključuju i opis vaših prava na zaštitu podataka. Molimo vas da pažljivo pročitate Pravila o zaštiti privatnosti. Slobodno nam se javite budete li imali bilo kakvih pitanja. 
Korištenjem ove mrežne stranice dopuštate nam da upotrijebimo bilo koje osobne podatke koje ste nam dali, i to na sljedeće načine:

Osobni podaci – Možemo prikupljati osobne identifikacijske podatke, tj. sve podatke koji se odnose na identificiranu osobu ili osobu koja se može identificirati, poput imena i prezimena, fizičkih adresa, telefonskih brojeva, e-adresa i fotografija, ali samo ako ste nam spomenute podatke dali dobrovoljno prilikom registracije ili na neki drugi način. Neki od tih podataka mogu se odnositi i na vaše zdravstveno stanje i time su posebno osjetljivi. 

Nadzornik podataka – Swedish Orphan Biovitrum s.r.o. Glavna Podružnica Zagreb, Zagreb, Ulica Matka Baštijana 54 (osnivačka kompanija Swedish Orphan Biovitrum s.r.o., Republika Češka, 140 00 Prag 4, Nusle, Na strži 1702/65), registrirana na Trgovačkom sudu u Zagrebu,  matični broj (MBS): 080807151,OIB: 24164330192, e-mail adresa: cee-dataprivacy@sobi.com, prikupljat će i obrađivati vaše podatke kao nadzornik podatkovne baze.

Pravna osnova za obradu osobnih podataka – Vaše osobne podatke obrađujemo nakon dobivanja vašeg dopuštenja. Ako se dopuštenje odnosi na dijete do 16 godina starosti (ili neke druge godine starosti, ovisno o zakonima zemlje u kojoj živite), dopuštenje mora dati ovlaštena osoba koja se skrbi za dijete. Osim toga, određene osobne podatke obrađujemo i kada je to nužno, tj. za potrebe našeg opravdanog interesa, kako bismo mogli održavati i unaprijediti naše mrežne stranice. 


Podaci koje ste nam dali – Našu mrežnu stranicu možete posjetiti bez prethodne registracije ili davanja bilo kakvih osobnih podataka. No osobne podatke možete nam dati putem obrazaca za kontakt ili stranice za registraciju. Ako se registrirate ili nam date osobne podatke kako biste, primjerice, primali obavijesti putem e-pošte ili sudjelovali u natječaju, prikupit ćemo osobne podatke kao što su vaše ime i prezime, fizička adresa, telefonski broj, e-adresa, fotografije itd. nakon što ste nam ih dobrovoljno dali. Jasno ćemo naznačiti hoćemo li i kada prikupljati spomenute podatke. 
 

Kako ćemo koristiti vaše osobne podatke – Davanjem svojih osobnih podataka pristajete (u zemljama u kojima to zakoni dopuštaju) na naše korištenje tih podataka kako bismo postigli sljedeće: 

  • odgovorili na vaša pitanja ili ispunili vaše zahtjeve za informacijama, te komunicirali s vama o našoj stranici
  • pružili vam informacije koje ste zatražili
  • poboljšali razinu naše usluge
  • udovoljili lokalnim zakonima (primjerice, izvijestili o nepoželjnim događanjima)
  • razmotrili vašu prijavu za posao
  • zadovoljili vlastite administrativne zahtjeve i zahtjeve za osiguranjem kvalitete
  • postavili kolačiće na vaš uređaj kako bismo razumjeli način na koji posjetitelji koriste našu stranicu i snalaze se na njoj, i zatim prilagodili i unaprijedili naše stranice, te posjetiteljima ponudili personaliziranije korisničko iskustvo pružanjem traženog sadržaja i funkcionalnosti. Za više informacija o načinu na koji koristimo kolačiće u spomenute svrhe, što kolačići jesu, te kako ih možete ukloniti sa svojeg uređaja, molimo vas da pročitate rubriku Korištenje kolačića.
  • ispunili sve ostale svrhe koje se navode na stranici ili u mobilnoj aplikaciji, te svrhe oko kojih smo se suglasili.

 Direktni marketing – Vaše osobne podatke nećemo koristiti za potrebe marketinških aktivnosti ako nemamo vaše izričito dopuštenje da vam šaljemo marketinške poruke.

Dijeljenje osobnih podataka – Koristimo usluge trećih strana i izvođača; oni pružaju usluge Sobiju ili surađuju sa Sobijem, te obrađuju osobne podatke u skladu s našim uputama vezanima za ovu mrežnu stranicu, a za potrebe provođenja istraživanja, obrade informacija ili održavanja naših stranica, sadržaja ili programa. Sobi snosi odgovornost za sve takve obrade podataka koje izvode treće strane, kao i za zaštitu vaših osobnih podataka. Sobi također može otkriti vaše osobne podatke povezanim tvrtkama, u skladu s pravilima, sporazumima i / ili drugim instrumentima za obradu podataka unutar grupe, kao i nadležnim tijelima, u skladu s važećim zakonom. Vaši osobni podaci neće biti otkriveni trećim stranama ako za takvo što nemamo vaše izričito dopuštenje.

Prijenos podataka izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP) – Vlasnik i upravitelj ove stranice jest Sobi, sa sjedištem u Švedskoj. No vaši podaci mogu biti dostupni ili proslijeđeni povezanim subjektima, prodavateljima ili dobavljačima u drugim zemljama, uključujući i zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP). Razina pravne zaštite u slučaju osobnih podataka nije ista u svim zemljama i sve zemlje ne pružaju istu razinu zaštite kao zakoni o zaštiti podataka koji vrijede unutar EGP-a ili zemlje u kojoj živite. U slučaju takvog prijenosa podataka, Sobi će poduzeti razumne napore i zaštitne mjere kako bi zaštitio vaše podatke. Osim toga, Sobi snosi odgovornost za izvođenje spomenutog prijenosa u skladu s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti i primjenjivim zakonima. Imate li bilo kakvih pitanja o metodama koje koristimo kako bismo zaštitili bilo kakve osobne podatke koji se prenose izvan EGP-a, pošaljite nam poruku na e-adresu: cee-dataprivacy@sobi.com.

Sigurnost osobnih podataka – Poduzimamo razumne korake kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od njihova gubitka, zlouporabe, neovlaštenog pristupa, objavljivanja, izmjene ili uništavanja. Pritom koristimo mjere predostrožnosti u pogledu sigurnosti koje odražavaju industrijski standard zaštite. No ni za jedan prijenos podataka putem interneta ne može se jamčiti potpuna sigurnost. Stoga ne dajemo jamstva, izravna ili podrazumijevana, za sigurnost ili integritet bilo kakvih osobnih podataka, i to u mjeri u kojoj je to moguće prema primjenjivom zakonodavstvu. 

Zadržavanje i brisanje osobnih podataka – Vaše ćemo podatke čuvati isključivo onoliko dugo koliko je potrebno da ispunimo svrhe navedene u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili tijekom razdoblja na koje ste pristali, osim ako postoji dulji zakonski rok. 

Informacije o vašim pravima – U bilo kojem trenutku imate pravo na pristup svojim osobnim podacima, njihovu izmjenu, brisanje ili prijenos u druge organizacije na zahtjev. Također imate pravo prigovoriti na određenu obradu svojih podataka ili ograničiti istu, kao i povući svoje dopuštenje u slučaju da smo od vas tražili da nam dopustite obradu vaših osobnih podataka. U slučaju da povučete svoje dopuštenje, prestat ćemo sa svim budućim korištenjem vaših osobnih podataka (no ako ste pristali na korištenje svojih osobnih podataka u publikacijama kao što su, primjerice, obrazovni materijali, vaši osobni podaci mogu se još neko vrijeme pojavljivati u onim publikacijama koje su već u opticaju).

Imate li bilo kakvih pitanja, zahtjeva ili primjedbi vezanih za to kako obrađujemo vaše osobne podatke, pišite nam na e-adresu: cee-dataprivacy@sobi.com.

Ako imate bilo kakvih primjedbi ili pritužbi na to kako se koriste vaši osobni podaci, imate pravo kontaktirati s nadzornim tijelom u Švedskoj (Datainspektionen) ili u zemlji u kojoj živite, i podnijeti pritužbu. 

Kontakt – Pozdravljamo sva vaša pitanja, zahtjeve, komentare i pritužbe vezane za ova Pravila o zaštiti privatnosti. Slobodno nam se javite na e-adresu: cee-dataprivacy@sobi.com.