Make the most of your doctor’s visit

U potpunosti iskoristite
posjet liječniku

U potpunosti iskoristite
posjet liječniku

 

Vaš je liječnik tu da vam pruži potrebnu podršku. U većini slučajeva to znači izdavanje lijekova i pružanje kontrolnih pregleda, no time ne prestaje njegova podrška. 

Liječnik vam može pomoći i pri ostvarivanju vaših želja i snova pružanjem potrebnih savjeta i personaliziranog liječenja. Osim toga, može vam pružiti potrebnu podršku ako želite dobiti posao iz snova, pridružiti se sportskoj ekipi čiji ste član željeli biti još od djetinjstva ili otići na tromjesečno putovanje. Važno je s njim razgovarati o vašim ambicijama te otvoreno i kontinuirano raspravljati o vašem liječenju. 

U potpunosti iskoristite posjet liječniku

U potpunosti iskoristite posjet liječniku

Stvari (nevezane uz liječenje) o kojima trebate razgovarati sa svojim liječnikom

 

Kako biste što kvalitetnije i bolje iskoristili prilike koje će vam se ukazati u životu, možete već sada započeti s istraživanjem dostupnih opcija i mogućih prepreka, uz podršku vašeg liječnika. Slijedi nekoliko tema o kojima za početak možete razgovarati: 

Cilj koji želite ostvariti. Imate li neki san koji želite ostvariti? Nešto čemu težite ili želite raditi? To može biti bilo što, od slanja prijave za posao do uspona na planinu. Razgovarajte o ciljevima s vašim liječnikom. Mogu vam pomoći s praktičnim stvarima i tako vam omogućiti da se usredotočite na uzbudljiviji dio. 

Nešto što vas zabrinjava. Možda se bojite imati bilo kakve snove ili ambicije zbog određenih prepreka. Razgovarajte s liječnicima ako ste zabrinuti zbog prepreka na svojem putu i oni će vam pomoći da prevladate te prepreke. 

Vaš petogodišnji plan. Razgovarajte s njima o tome gdje se vidite za pet godina, bilo da je riječ o poslu, obrazovanju, putovanjima, vezama, sportu ili što god smatrate bitnim. Zajedno možete osmisliti strategiju koja će vam pomoći da stignete onamo kamo ste krenuli. 

Raspitajte se o dostupnim opcijama. Možda se ne želite popeti na planinu ili proputovati Aziju, no to ne znači da ne biste trebali razmotriti opcije liječenja koje su vam dostupne. Tko zna, možda postoji lijek koja će vam olakšati svakodnevni život ili vam pružiti više vremena za bavljenje omiljenim stvarima kod kuće.

Želite li znati više o hemofiliji? 

Poznajete li naše ambasadore? Upoznajte ih!  

Zanimaju vas ključna pitanja i savjeti za razgovor s liječnikom?

NP-10679; 04/2021.