Dinko Kolak, životna iskustva oboljelog od hemofilije

Dinko Kolak, životna iskustva oboljelog od hemofilije

Dinko Kolak, životna iskustva oboljelog od hemofilije

U drugoj epizodi našeg podcasta Liberatelife.hr, s oduševljenjem smo ugostili posebnog gosta - Dinka Kolaka. Dinko nije samo hrabri borac protiv rijetke bolesti hemofilije, već i ponosni otac naše voditeljice Ane Mandić te djed malenog unuka, koji također dijeli istu dijagnozu.

U ovoj epizodi, Dinko je podijelio svoju životnu priču i izazove s kojima se suočavao, s nadom da će njegova iskustva i savjeti biti inspiracija i pomoć drugima koji žive s ovom bolešću svakodnevno.


 

Tijekom iskrenog razgovora s Anom, Dinko se dotaknuo mnogih zanimljivih tema kao što su: prošlost liječenja hemofilije i utjecaj medicinskog napretka na poboljšanje kvalitete života osoba koje se bore s ovom bolešću. Vlastitim iskustvom svjedočio je tim promjenama i utjecaju koji je razvoj medicine imao ne samo na njegov život, nego i na živote mlađe generacije oboljelih.

Dinko je podijelio svoje mišljenje o tome je li moguće živjeti slobodno s hemofilijom te progovorio o najizazovnijem razdoblju svog života. Istaknuo je kako su ljubav prema obitelji i njihova podrška bili ključni motivi koji su mu pomogli da nadvlada sve prepreke i teškoće koje su mu se našle na putu.

Danas, Dinko pronalazi svoju sreću u kuhanju za svoje unuke, a provođenje slobodnog vremena s najmilijima, posebno unukom, najviše ga veseli. Dublji uvid u svijet hemofilije i autentično iskustvo našeg gosta možete pogledati u nastavku, dok ćemo mi i dalje nastaviti doprinositi razumijevanju i podizanju svijesti o hemofiliji kroz nove epizode. Pratite nas i dalje!

NP-28274; 06/2023