Adam u šetnji šumom

Slikovnica za bolje razumijevanje promjena u terapiji hemofilije kod djece

Slikovnica za bolje razumijevanje promjena u terapiji hemofilije kod djece

* Ovaj je materijal namijenjen isključivo osobama koje boluju od hemofilije i liječe se putem intravenskog nadomještanja faktora

Odrastanje djece koja boluju od hemofilije ujedno donosi i pojedine promjene u njihovom liječenju. Nakon nekog vremena potrebno je prijeći s injekcije kroz port kateter na ubrizgavanje faktora izravno u venu te je pri ovom koraku važno educirati djecu kako bi im se to prijelazno razdoblje dodatno olakšalo.

Adam u šetnji šumom

Život s hemofilijom stresan je kako za roditelje tako i za njihove mališane, a da bismo pomogli osmisli smo zabavnu i interaktivnu slikovnicu koja prati našeg glavnom lika Adama na njegovom putovanju od port katetera do perifernog venskog pristupa. U ovoj šumskoj pustolovini prepunoj zanimljivih likova, Adam uz pomoć prijatelja saznaje kako najbolje i najbezbolnije podnijeti i naviknuti se na novonastalu promjenu. Vjerujemo da osmišljeni materijal uvelike može pomoći roditeljima da se uz mnoštvo savjeta i zabavnog sadržaja naoružaju djecu potrebnim znanjem i na pristupačan način objasne im da uz dovoljno vježbe pravilnog provođenje terapije uistinu nema straha. 

NP-21789; 04/2022