Dinko Kolak: Snagu u borbi s hemofilijom dobivam kroz obiteljsku ljubav

Izvori snage u borbi s hemofilijom

Izvori snage u borbi s hemofilijom

Biti pozitivan u jeku bilo koje medicinske dijagnoze važno je kako biste osjećali da i dalje imate kontrolu nad svojim životom. Dijagnoza hemofilije nije nimalo drugačija, pogotovo jer se ovdje radi o trajnom životnom stanju tijekom kojeg oboljeli i njihove obitelji trebaju naučiti kako navigirati između onoga što bi htjeli i onoga što zapravo "smiju".

U istoj situaciji našli su se Dinko Kolak i Ana Mandić - otac i kći koji se svaki na svoj način moraju nositi s izazovima koje donosi hemofilija. 

U ovakvim životnim situacijama važno je da se osobe ne izgube u svom strahu i neznanju te osjećaju potporu okoline i iz njih crpe inspiraciju, snagu i energiju za sve izazove. U drugoj epizodi podcasta, naš gost Dinko podijelio je svoja iskustva te napomenuo da su upravo hobiji poput kuhanja i ljubav obitelji značajno podigli njegovu kvalitetu života, dok mu je dostupna terapija omogućila da živi život punim plućima.

Ovih dana, Dinko najviše uživa u trenucima provedenim sa svojim unukom.

 "U ovoj fazi života, najveće zadovoljstvo za mene i suprugu je briga o našem unuku", kaže nam Dinko.

Na kraju podcasta, Dinko je uputio tople riječi mladim roditeljima koji se prvi put suočavaju s ovom dijagnozom. Što je otkrio, saznajte u ovoj epizodi!

NP-28275; 06/2023